Σι Γιάν Ία (Μιάο Τζιέ) 34ης γενεάς μάχιμων μοναχών Σαολίν
O
Χου Γε Σουάι 侯业帅 (Hóu Yè Shuài) γεννήθηκε το 1982 στην επαρχία Σαν Τουνγκ 山东 (Shān Dōng
) στην Κίνα. Από μικρή ηλικία αγάπησε τις κινεζικές πολεμικές τέχνες "ακολουθώντας" ένα τοπικό δάσκαλο πολεμικών τεχνών. Στην ηλικία των 12 ετών έφυγε από το σπίτι του για να πάει στον ναό Φα Ουάνγκ. Εκεί τον αποδέχθηκε ως σπουδαστή του ο αρχιερέας του ναού Σαολίν
Σι Χανγκ Τζουίν όπου και αρχίζει να μελετά με ιδιαίτερο ζήλο Σαολίν
Γου Κουνγκ. Ακολουθώντας το μοναστικό πρόγραμμα, ξυπνά καθημερινά στις 04:30 για την δύσκολη εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες του ναού Φα Ουάνγκ
. Οι 9 ώρες σκληρής εξάσκησης την ημέρα δύσκολα εξισορροπούνται από τις μισές ώρες ύπνου. Η ζωή στο ναό είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες είναι επιμελής και επίπονη. Δέκα χρόνια πέρασαν γρήγορα σαν αστραπή.
Με κριτήρια το μεγάλο ενδιαφέρον, τη σχολαστική μελέτη, την αντίληψη και την ακούραστη εξάσκηση στο Κουνγκ Φου, επιλέχθηκε να εισέλθει σε σχολή με τους καλύτερους σπουδαστές Σαολίν. Έτσι το 1998 μετακινήθηκε στη σχολή αποστόλων Σαολίν, συνεχίζοντας να μελετά Κουνγκ Φου και παράλληλα να λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις μέχρι και το καλοκαίρι του 1999. Τον Ιούνιο του 2000 παρευρέθηκε στην πρώτη σύνοδο πολεμικών τεχνών Σαολίν στην πόλη Ντενγκ Φενγκ 登封 (Deng Feng), παρουσιάζοντας τις μορφές Σαολίν: Τα Χουνγκ Τσουάν 大洪拳 (Da Hong Quan) "Η μεγάλη γροθιά του χειμάρρου", Σαολίν Ντάο (Shao Lin Dao) "To πλατύ σπαθί Σαολίν" και Τζιού Τζιέ Μπιάν 九節鞭 (Jiu Jie Bian) "Μαστίγιο 9 τμημάτων". Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς αποστέλλεται σε σχολή εκπαιδευτών της πόλης Χουά Σιέν (Hua Xian). Τον Μάρτιο του 2001 συμμετέχει στη δεύτερη σύνοδο πολεμικών τεχνών Σαολίν που έγινε στη πόλη Ντενγκ Φενγκ. Την ίδια χρονιά το τμήμα Σαολίν Κουνγκ Φου του γενικού γραφείου αθλητισμού της πόλης Ντενγκ Φενγκ, αφού αξιολογεί την κατάρτιση στις πολεμικές τέχνες και τον αναγνωρίζει επισήμως ως εκπαιδευτή.
Το 2003 επιλέγεται και τοποθετείται στην κατηγορία κριτών του Σαολίν Κουνγκ Φου της πόλης Ντενγκ Φενγκ, όπου και αξιολογείται ως σημαντικός κριτής από το γενικό γραφείο αθλητισμού.
Τον Αύγουστο του 2004 παρευρίσκεται στη πρώτη παγκόσμια διοργάνωση παραδοσιακών κινεζικών πολεμικών τεχνών. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προσκαλείται στην Ισπανία για να διδάξει Σαολίν Κουνγκ Φου έως τον Αύγουστο του 2005 όπου ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν ζητά την επιστροφή του στο ναό Φα Ουάνγκ και ονομάζεται βάσει της 36ης γενεάς Σαολίν ως Σι Μιάο Τζιέ, 释妙杰.
To 2005 ο ιερέας και δάσκαλός του Σι Χανγκ Τζουίν ενέκριναν την μετάβασή του στην Ελλάδα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην χώρα μας έχει λάβει σε πολλές παραστάσεις και παρουσιάσεις σχετικά με την διάδοση και την προώθηση του παραδοσιακού Σαολίν τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Έχει εισηγηθεί πολλών εκπαιδευτικών ημερίδων στις σχολές της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" και έχει επιμεληθεί χορογραφίες μαχητικών σκηνών σε τηλεοπτικές σειρές, διαφημίσεις και
θεατρικές παραστάσεις.
To 2014 ο ναός Σαολίν
και ο ηγούμενος Σιν Γιούνγκ Σιν τον τιμά για το έργο του στην Ελλάδα δίνοντάς του το όνομα Σι Γιάν Ία 释延業 (Shì Yán Yè) τοποθετώντας τον κάτω από την επίσημη γενεαλογία του ναού Σαολίν.
|
|
|
Υδατογραφία από τον ιερέα του ναού Σαολίν Σι Γιάν Λου 释延虏 (Shi Yan Lu), 34ης γενεάς Σαολίν. |
|
Με τον ηγούμενο του ναού Φα Ουάνγκ Σι Γιαν Φο, 34ης γενεάς Σαολίν και ηγούμενο του ναού Φα Ουάνγκ
|
2.jpg
DSC_0271.jpg
DSC_0011.jpg
15.jpg
DSC_0047.jpg
DSC00150.jpg
DSC00225.jpg
17.jpg
DSC_0012.jpg
DSC_0283.jpg
13.jpg
12.jpg
11.jpg
DSC_0169.jpg
9.jpg
3.JPG
7.jpg
6.JPG
5.jpg
4.jpg
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!